فیلترشکن شما روشن است. برای استفاده بهتر از فیلیمو و تماشای رایگان با اینترنت ایرانسل، رایتل و مبیننت، فیلترشکن خود را خاموش و صفحه را از اول باز کنید.
پوریا پورسرخ متولد 4 تیرماه 1356 در تهران، هنرپیشه است. پدرش کارمند شرکت نفت، مادرش معلم زبان انگلیسی و دو برادر و یک خواهر کوچکتر از خود دارد.
فعالیت هنری را از سال 1381 با حضور در مجموعه تلویزیونی روزهای به یاد ماندنی ساخته تورج منصوری و همایون شهنواز آغاز کرد. این سریال وقابع سال های پایانی سلطنت قاجار را روایت میکند.
سال 83 در سریال تلویزیونی فرار بزرگ به کارگردانی محمدحسین لطیفی ایفای نقش کرد. این مجموعه به مناسبت دهه فجر در پاییز و زمستان سال 84 از شبکه یک پخش شد.
سال 84 در مجموعه مسافر ساخته محمد دستگردی ایفای نقش کرد. سینما را در همین سال با بازی در فیلم سینمایی جنایت و جنحه به کارگردانی حمیدرضا محسنی تجربه کرد.
سال 85 با بازی در مجموعه نوروزی وفا به کارگردانی محمدحسین لطیفی به شهرت رسید و به عنوان چهره ای جدید در دنیای بازیگری معرفی شد. در این مجموعه بازیگران دیگری از جمله هانیه توسلی، فرهاد اصلانی و فرهاد قائمیان حضور داشتند. سریال وفا در ایران و لبنان فیلمبرداری شده بود و در دومین جشنواره فیلم پلیس جایزه ویژه هیئت داوران را بدست آورد. پوریا پورسرخ نیز برای بازی در این مجموعه، در دهمین جشن حافظ نامزد بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی شد.
پوریا پورسرخ سال 85 بار دیگر با محمدحسین لطیفی در مجموعه تلویزیونی صاحبدلان همکاری کرد. مجموعه صاحبدلان به مناسبت ماه مبارک رمضان از شبکه یک پخش شد.
او در همین سال در فیلم سینمایی مصائب دوشیزه ساخته مسعود اطبایی حضور داشت. سپس در فیلم سینمایی پسران آجری به کارگردانی مجید قاری زاده نقش آفرینی کرد. فیلم سینمایی روز سوم به کارگردانی محمدحسین لطیفی کار بعدی او در سال 85 بود.این فیلم در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را بدست آورد.
سال 86 در مجموعه های تلویزیونی شکرانه ساخته سعید سلطانی و ساعت شنی اثر بهرام بهرامیان حضور داشت.
سال 87 در فیلم سینمایی دلخون به کارگردانی محمدرضا رحمانی، خاطره ساخته نادر طیقت و آناهیتا ساخته عزیزالله حمیدنژاد بازی کرد. سپس در سریال ماورایی روز حسرت ساخته سیروس مقدم بازی کرد. این مجموعه که پیش تر خواب زده نام داشت در ماه مبارک رمضان سال 87 از تلویزیون پخش شد.
سال 88 در مجموعه تلویزیونی رستگاران ساخته سیروس مقدم ایفای نقش کرد.سپس در فیلم سینمایی به دنبال خوشبختی ساخته بهمن گودرزی کار کرد. شیر و عسل ساخته آرش معیریان فیلم بعدی او در سال 88 بود. پوریا پورسرخ سپس در فیلم سینمایی چراغ قرمز به کارگردانی علی غفاری نقش آفرینی کرد. پورسرخ در همین سال در فیلم سینمایی ناسپاس ساخته حسن هدایت مقابل دوربین رفت.
سال 89 به عنوان بازیگر میهمان در مجموعه طنز پایتخت 1نقش آفرینی کرد. سپس در فیلم سینمایی هرچی خدا بخواد ساخته نوید میهن پرست در کنار ترانه علیدوستی، رضا عطاران، حامد کمیلی و سعید آقاخانی نقش آفرینی کرد. فیلم های سینمایی گلوگاه شیطان ساخته حمید بهمنی و آخرین سرقت ساخته پدرام علی زاده، کارهای بعدی او در سال 89 بودند.
سال 90 در مجموعه تلویزیونی سقوط آزاد ساخته علیرضا امینی بازی کرد. این مجموعه در ابتدا گیوتین نام داشت و بعد به آخرین روز و بالاخره به سقوط آزاد تغییر نام داد. پوریا پورسرخ سپس با بهرنگ علوی در مجموعه تلویزیونی مسیر انحرافی همکاری کرد.
سال 91 در سریال تلویزیونی و مناسبتی مرد نقره ای ایفای نقش کرد. سپس در مجموعه تلویزیونی ماتادور به کارگردانی فرهاد نجفی کار کرد. ماتادور ژانری امنیتی داشت و بازیگران بسیاری از جمله پولاد کیمیایی، شقایق فراهانی، سام درخشانی و علیرام نورایی در آن حضور داشتند. سریال دختران حوا از دیگر کارهایی است که پوریا پورسرخ در آن حضور داشته است.
پورسرخ سال 91 در اولین فیلم سه بعدی تاریخ سینمای ایران با نام آقای الف ایفای نقش کرد.
سال 92 در فیلم سینمایی روز رستاخیز ساخته احمدرضا درویش حضور یافت. این فیلم در جهان غرب با عنوان حسین آنکه گفت نه و در کشورهای عربی با عنوان قربان شناخته میشود. روز رستاخیز در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در 11 رشته نامزد دریافت جایزه شد و در نهایت در 8 بخش از جمله بهترین فیلم و بهترین کاگردانی، برنده سیمرغ بلورین شد. این فیلم پس از نه سال توقیف سرانجام سال 1400 مجوز اکران آنلاین گرفت و بجز بازیگران ایرانی، بازیگرانی از کشورهای کویت، عراق، لبنان، آمریکا و سوریه نیز در آن حضور داشتند. پوریا پورسرخ سپس در فیلم سینمایی قرار بعدی همانجا ساخته محسن توکلی بازی کرد.
سال 93 در مجموعه نمایش خانگی شام ایرانی با سام درخشانی، هادی کاظمی و پژمان بازغی هم گروه شد. سپس در فیلم های سینمایی لامپ صد ساخته سعید آقاخانی و دوربین ساخته محسن توکلی کار کرد.
سال 94 در مجموعه تلویزیونی کیمیا به کارگردانی جواد افشار هنرنمایی کرد. این مجموعه در 110 قسمت 50 دقیقه ای از شبکه شبکه دو سیما پخش شد و بعد از نقطه چین و کمربندها را ببندیم، طولانی ترین سریال تلویزیونی ایرانی است. او سپس در مجموعه تلویزیونی بیمار استاندار اثر سعید آقاخانی ایفای نقش کرد. پورسرخ در همین سال در دو فیلم سینمایی به نام های عشق و جنون و عاشق ها ایستاده میمیرند حضور داشت.
سال 95 در سریال تلویزیونی برادر به کارگردانی جواد افشار، نقش ناصر پهلوان را ایفا کرد. او برای بازی در این مجموعه در هفدهمین جشن حافظ نامزد عنوان بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی شد و همچنین در برنامه سین مثل سریال نامزد بهترین بازیگر مرد شد. پورسرخ سپس در سریال مرز خوشبختی به کارگردانی حسین سهیلی زاده کار کرد.
سال 96 د رمجموعه نمایش خانگی پیکسل اثر محمدحسین لطیفی حضور داشت. او در این سال در فیلم های سینمایی خالتور، دخمه، به وقت خماری و پاسیو بازی کرد. فیلم پاسیو به کارگردانی مریم بحرالعلومی است که سال 97 در گروه سینمای هنر و تجربه به نمایش درآمد. این فیلم در بیش از 30 جشنواره بین المللی حضور یافته و جوایز بسیاری از جمله جایزه بهترین فیلم شهری جشنواره بومی استانبول را کسب کرد.
سال 97 در دو فیلم سینمایی سلام علیکم حاج آقا ساخته حسین تبریزی و مدیترانه ساخته هادی حاجتمند حضور داشت.
سال 98 در مجموعه نمایش خانگی ریکاوری ساخته بهادر اسدی کار کرد. سپس در مجموعه تلویزیونی از یادها رفته اثر بهرام بهرامیان ایفای نقش کرد. سریال های به رنگ خاک، از سرنوشت و فیلم سینمایی جشم و گوش بسته دیگر کارهای او در سال 98 هستند. پورسرخ سال 98 در نمایش آلفرد به کارگردانی هادی عامل در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه رفت.
سال 99 در مجموعه نمایش خانگی موچین بازی کرد. مجموعه های تلویزیونی ایلدا و از سرنوشت (فصل سوم) از دیگر کارهای او در سال 98 بودند. او سپس در سه فیلم سینمایی به نام های عروس خیابان فرشته، تک خال و هولیا ایفای نقش کرد.
سال 1400 در درام اجتماعی برف بی صدا میبارد ساخته پوریا آذربایجانی بازی کرد. سپس در مجموعه تلویزیونی نوار زرد2 ایفای نقش کرد. پوریا پورسرخ در همین سال به عنوان شرکت کننده در مجموعه نمایش خانگی جوکر حضور داشت. مجموعه نمایش خانگی جوکر ساخته احسان علیخانی و سید حامد میرفتاحی است که در آذرماه 1400 از پلتفرم فیلیمو پخش و با استقبال بالای بینندگان همراه شد.
جوایز و افتخارات:
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، برای بازی در فیلم سینمایی روز سوم
نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر نقش اول مرد درام برای بازی در سریال کیمیا
نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر نقش اول مرد درام برای بازی در سریال وفا
نامزد تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد درام برای بازی در سریال برادر